Ciasto francuskie jest jednym z moich ulubionych – można
kupić gotowe, bardzo szybko przyrządza się z niego jakieś danie, a do tego ma
wiele zastosowań. Przykładem na szybką i łatwą przekąskę są parowki w cieście.
Ja użyłam mini paróweczek, w sam raz nadających się na imprezową przystawkę.
Składniki:
1 opakowanie mini parówek (drobinki)
1 opakowanie ciasta francuskiego
Ser (u mnie tarta mozzarella)
Ciasto francuskie wyciągam z opakowania. Rozwijam i kroję
na kwadraty. Drobinki układam na środku przygotowanego kawałka ciasta i sklejam
dwa naprzeciwległe końce (tak jak na zdjęciu).
Tak przygotowane paróweczki układam na blaszce do
pieczenie i posypuję serem.
Wkładam do piernika rozgrzanego do 180°C na ok. 12-15 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz